Logo
Logo Logo Logo Gilde Sint Catherina Moergestel, Anno 1477
Logo

2e pinksterdag - 25 mei as.

Gilde Sint Catharina overhandigt cheque voor het doel ”Alpe d’HuZes”

 

Gilde Sint Catharina organiseerde 2e pinksterdag een ludieke schietwedstrijd waar nagenoeg alle schietdisciplines van het gilde in voorkwamen. Dit alles in het kader van het goede doel Alpe d’HuZes . Afgelopen donderdag heeft het gilde een cheque ter waarde van € 2.100 overhandigt aan dit goede doel.

 

Eén van onze gildebroeders, Henk van der Zanden, doet mee aan de sponsorfietstocht Alpe d’Huzes op 4 juni as (Big Challenge nr. 17) en hij fietst minimaal 3 keer de Alpe d’Huez op. Op deze dag wordt door 4000 fietsers en lopers de berg meerdere malen beklommen om geld bij elkaar te brengen dat voor 100 % ten goede komt aan het onderzoek om kanker te bestrijden . Het doel van Big Challenge team nr. 17 is om € 30.000,= bij elkaar te brengen om dit mogelijk te maken. Om voor deze sponsoractie geld bij elkaar te krijgen organiseerde het gilde Sint Catharina op 2e pinksterdag een benefiet schietwedstrijd voor alle inwoners van Moergestel en omstreken.

Deze zonnige dag is bezocht door ca. 200 mensen waarvan 76 schutters hun geluk mochten beproeven. Iedereen heeft een steentje bij gedragen aan het slagen van deze fantastische dag.

Hierdoor heeft gilde Sint Catharina het goede doel Alpe d’HuZes (Big Challenge nr. 17) een bedrag kunnen sponsoren van € 2.100

Van de categorie schutters bleek Johan van Daelen de beste schutter te zijn met 79 punten; bij de categorie niet-schutters was dat Frans Schellen met 75 punten.

Wij waren de uitdaging aangegaan om een leuk bedrag binnen te halen en dat is boven verwachting gelukt; nu is het de beurt aan onze gildebroeder Henk van der Zanden om zijn challenge waar te maken door 3 keer de berg op te fietsen.

Henk heel veel succes op donderdag 4 juni as.

Voor de volledige uitslagenlijst klik hier Programmaoverzicht 2011