Logo
Logo Logo Logo Gilde Sint Catherina Moergestel, Anno 1477
Logo

Schietdag 2017

 

“Benefiet schietwedstrijd bij Gilde Sint Catharina voor het doel ”Alpe d’HuZes”

 

 benefiet  Flyer Alpe d'HuZes

 

Gilde Sint Catharina organiseert zondag 14 mei een ludieke schietwedstrijd waar nagenoeg alle schietdisciplines van het gilde in voorkomen. Dit alles in het kader van het goede doel Alpe d’HuZes. Iedereen, 14 jaar of ouder, mag deelnemen.

Één van onze gildebroeders, Henk van der Zanden, lid van Team Moergestel, doet samen met zijn team mee aan deze loodzware fietstocht op 1 juni as. 

Een klein stukje uit het boek van Peter Kapitein, getiteld ‘Ik heb kanker…’ om u een indruk te geven wat dat nu doet, deze berg op fietsen.‘Is het leuk om tegen de Alpe d’Huez op te fietsen? Of is het gewoon pijn en doffe ellende? Dat hangt ervan af waarom je het doet en hoe vaak. Maar is het leuk als je op één dag meerdere keren die berg op moet fietsen? Het antwoord daarop is doodsimpel: nee, dat is niet leuk, het is één grote ellende. En bovendien is het onmogelijk.’

Is Team Moergestel niet behoorlijk gek om deze uitdaging aan te gaan? Doen zij daar wel slim aan? Één pagina verder geeft Peter Kapitein antwoordt op deze vragen:

‘Het fietsen bergop is een symbool voor de strijd tegen kanker geworden en in die strijd ga je voor de overwinning. Het gevoel dat je na de beklimmingen hebt, is overweldigend en het symboliseert het gevoel dat we zullen hebben als die rotziekte er eenmaal onder is gekregen. De berg staat symbool voor het bereiken van het onmogelijke. Kanker tot een chronische ziekte maken is onmogelijk en daarom doen we het.’

Henk van der Zanden heeft als streven om 4 keer de Alpe d’Huez te beklimmen. Op deze dag wordt door 4000 fietsers en lopers de berg meerdere malen beklommen om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen dat voor 100% ten goede komt aan onderzoek om kanker te bestrijden.

Om voor deze actie geld bij elkaar te krijgen organiseert het gilde Sint Catharina een benefiet schietwedstrijd voor alle gildebroeders uit de regio en inwoners van Moergestel en omstreken.

 

En wel op zondag 14 mei as.

 

Iedereen, 14 jaar of ouder, die op een ludieke wijze kennis wil maken met een aantal schietdisciplines van het gilde is welkom. De volgende schietonderdelen komen aan bod:

-        Kruisboog op wip

-        Kruisboog op doel

-        Handboog op wip

-        Handboog op doel

-        Luchtbuks (geweer) schieten op doel

 

Op een schietkaart staan 5 schietdisciplines vermeld en deze zijn verkrijgbaar à € 5,00 per kaart.

 

Waar:                   op onze gildeterrein aan de Heuvelstraat 16 te Moergestel

 

Wanneer:           zondag 14 mei van 10.00 uur – 15.00 uur

 

Tijdens ons gildefeest in 2014 werd diverse keren gezegd: “Oh is dè alles, dè kan ik ok wel”; nou hier heb je de kans en mag je je geluk beproeven. Uiteraard zijn er mooie prijzen te winnen.

 

Alle opbrengsten van die dag komen ten goede aan het doel Alpe d’HuZes.

 

Laten we het leven leven, samen met en voor elkaar!

 

Durf jij de challenge aan en ga je ervoor net als Team Moergestel…. dan tot 14 mei!!